Perinteinen ruotsalainen paalutusyhtiö Hercules etsii hyötyjä kuopiolaisesta tekniikasta

Ruotsalainen Hercules Grundläggning AB ja kuopiolainen Ilmi Solutions Oy ovat tehneet toimitussopimuksen Ilmi iPileCom lyöntipaalutuksen dokumentointijärjestelmästä. Hercules on ensimmäinen paalutusurakoitsija, joka ottaa Ilmi iPileCom mittalaitteen käyttöön Ruotsissa.

–Yksi merkittävä syntyvä parannus on, ettei paalutuskoneen apumiehen tarvitse mennä lyövän vasaran alle mittaamaan loppulyöntejä. Tämä parantaa työturvallisuutta, kertoo Jan-Erik Svensson Hercules Grundläggning AB:sta.

–Turvallisuuden parantamisen lisäksi järjestelmä mittaa automaattisesti yksittäiset lyöntitapahtumat, tallentaa tiedot ja esittää ne reaaliaikaisesti paalutuskoneen operaattorille, lisää Tuukka Pasanen Ilmi Solutions Oy:ltä.

Järjestelmä hyödyntää pilvipalvelua, jolloin kaikki tarvittavat työmaapöytäkirjat ovat käytettävissä niin työmaalla kuin toimistolla. Hercules Grundläggning AB on vuonna 1988 perustettu Ruotsin suurin maanrakennusyhtiö noin neljänneksen markkinaosuudella. Yhtiö on osa NCC-konsernia. Ilmi Solutions Oy on kuopiolainen vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka kehittää ratkaisuja paalutuksen mittaamiseen, todentamiseen ja automaattiseen dokumentaatioon. Yrityksen lähtökohtana on tuoda paalutustyömaille käyttäjäystävällisiä ratkaisuja, jotka lisäävät asiakirjojen laatua ja luotettavuutta. Ilmin tuotteilla voidaan dokumentoida lyönti- ja uppoporapaaluttamista.